lauantai 6. elokuuta 2016

Krikkolon taikauuni


Muurin ja marjasinikuusama-aidan lisäksi Krikkoloon asennettiin kuluneella viikolla savuhormi. Kamiina ja ensimmäiset puolitoista metriä olivat itse asiassa laitettu paikoilleen jo toukokuussa, mutta läpivienti katosta otti aikansa, koska siirtolapuutarhayhdistyksen rakennustoimikunnalta oli kysyttävä lupa siihen. Itse työ, eli reiän poraaminen kattoon, kesti vain ja ainoastaan reilut pari tuntia.

Krikkolon kamiinalta edellytettiin kolmea ominaisuutta: liesiominaisuutta, ylöspäin suuntautunutta pakoaukkoa sekä halpaa hintaa. Nämä kaikki ominaisuudet yhdistyivät Netrautiasta tilatussa taikauunissa: SVT:n Magic Stovessa.


Savuhormiksi valikoitui Jeremias saunan valmissavupiippu. Syynä tähän oli niin ikään halpa hinta sekä se, että piipun läpimitta oli kutakuinkin oikea. Valmispiippusarjaan piti ostaa lisäksi adapteri sekä metrin lisäpala eristettyä piippua korvaamaan sisälle tarkoitettu suojaamaton osa, joka puolestaan laitettiin katolle parantamaan piipun vetoa.

Haastavin työ oli tehdyn reiän peittävän ja sisäkattoa suojaavan pellin kiinnittäminen: se ei ihan millilleen mennyt kohdalleen kuten jokainen voi huomata.
Koska adapteriosa ei ole eristettyä putkea, kamiinan takaseinään oli asennettava lämpölevy, myös takkatyövälineet, eduspelti, patalaput ja halot oli hankittu hyvissä ajoin. Rottinkikorin tuli lahjoituksena. Nyt kun kamiina ja savuhormi ovat asennettu voi tulen ääressä istua ja miettiä, odottaa syksyä ja talventuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti