perjantai 22. huhtikuuta 2016

Krikkolon kevätmuutto


Ensi lauantaina on Nekalan siirtolapuutarhassa kevättalkoot, sunnuntaina Vohobitti hyväksyttäneen virallisesti Nekalan siirtolapuutarhayhdistyksen jäseneksi ja palstan viljely voidaan aloittaa oikein luvan kanssa. Tähän mennessä Merri on pihalla lähinnä leikannut omena- ja kriikunapuut sekä marjapensaita.

Viikolla Vohobitti ja Merri veivät Nekalan jäteasemalle edellisten asukkaiden jälkeensä jättämät vaneriset huonekalut, joista ei sittenkään saatu kalua, sekä kuljetettua suurimman osan ullakoilta ja kirpputoreilta keräämistään ja lahjoituksinaan saamista tavaroista Krikkoloon. Monet niistä muistuttavat Vohobittia hänen ensimmäistä vuosistaan Tampereella. Ne ovat osin samoja kuppeja, kulhoja ja lautasia, joita hän sai mukaansa muutettuaan ensimmäiseen asuntoonsa tultuaan opiskelemaan vuosituhannen vaihteessa Tampereen yliopistoon.

 

Vihreä ja keltainen ovat hobittien suosikkivärit, ja koska Krikkolon ulkoseinät ovat vihreät, täytyi sisäseinät maalata keltaisella. Toisaalta Merri halusi murtaa keltaisen: sisäseinien kompromissiväriksi tuli ruskeakeltainen, Tikkurilan pusta.

Mitä ullakolta, kirpputoreilta tai lahjoitettujen tavaroiden joukosta ei löytynyt, kuten paistinpannu sekä pari myrskylyhtyä, täytyi hankkia Nekalan löytöliiteristä.


Niin ikään kamiina ja pakastin tulivat viikolla kuin tilauksesta. Nyt enää yläkerran parvelle pitäisi saada pari artefaktia sekä savuhormi asennettua. Varsinkin kamiinan tilauksessa oli tärkeää, että kuljetus Krikkoloon oli ilmainen. Sen kuljettaminen ja nosteleminen olisi ollut varsin vaivalloista, vaikka SVT:n taikauunilla on painoa vain 54 kg.


Kun kiireisimmät sisätyöt on tehty toukokuun loppuun mennessä, on aika siirtyä rakentamaan kasvilavoja, istuttamaan uudet kirsikka- ja omenapuut sekä ennen kaikkea latomaan grilli tiilistä, jotka niin ikään haettiin Krikkoloon kuluneella viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti