lauantai 2. huhtikuuta 2016

Siirtolapuutarhamökki Nekalasta


Kauppakirja siirtolapuutarpalstasta Tampereen Nekalasta on allekirjoitettu. Myös kevät on koittanut ja lumet sulaneet. Seuraavien viikkojen aikana on otollista ryhtyä kultivoimaan kolmen aarin palsstaa sekä kunnostaa viidentoista neliön mökistä sellaista kuin sen uudet kesäasukkaat – kutsukaamme heitä nimillä Vohobitti ja Merri – haluavat.


Tilan nimeksi he ovat antaneet Krikkolo. Nimi alun perin viittaa kokonaiseen kylään Bukinmaan länsilaidalla Keski-Maassa. Länsikairan punaisen kirjan mukaan kyseisen kylän laidalta Frodo Reppuli osti maatilan, missä hobitti kävivät kylpemässä ja nukkumassa yönyli matkalla Konnusta Bukinmaan kautta Vanhaan metsään.

Vaikka nimi Krikkolo annettiin kokonaisen kylän sijaan yksittäiselle tilalle tai palstalle,  sen tarkoitus on sama: toimia pienenä pako- ja rauhoittumispaikkana ihmisiä tai hobitteja kuhisevasta suurmmasta taajamasta, Tampereesta tai Rankkihovista.
Palstalta löytyy valmiiksi niin kirsikka-, kriikuna- kuin omenpuu sekä kataja, joka taitaa olla Nekalan siirtolapuutarha-alueen isoin ja mahtavin. Sen avulla palsta on helppo löytää ja olkoon se koko Krikkolon tunnus, ainakin toistaiseksi.


Kevään ensimmäisiin töihin kuuluu inventaario sekä puuttuvien työkalujen ja esineiden hankkiminen sekä mökin sisustaminen mieleiseksi. Kauden isotöisin työ on kamiinan ja hormin asentaminen sekä tiiligrillin kasaaminen. Merri kokeneempana siirtolapuutarhurina saanee niin keittiökasvitarhan, hedelmäpuutarhan, koristekasvitarhan kuin ikkunatarhan kukoistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti