maanantai 25. heinäkuuta 2016

Krikkolon kasvi- ja hedelmäkuivuri


Merri osti Verkkokauppa.comista Avec nimisen kasvi- ja hedelmäkuivurin. Nyt hän kuivaa kehäkukkia harmitellen kun ne eivät näin pohjoisessa ehdi siementää seuraavaa kesää varten (toisin kuin vaikkapa Keski-Euroopassa).Kehäkukkien lisäksi kuivuriin joutui tänään basilikanlehtiä, ensi kerralla joitain muuta Krikkolon monipuolisesta yrttitarhasta. Sen jälkeen Merri mietti puutarhakeinussa istuen pitäisikö hänen valmistaa yrittisuolaa joulumyyjäisiin ja huokaisten menee laskemaan puutarhaletkusta vettä Krikkolon kasveille ilta-auringon paahtaessa.Kone surisee omissa oloissaan levittäen yrittien ja kukkien tuoksua mökkiin, taustalla kohta 50-vuotispäiviä viettävä Grundigin Yacht-boy vastaanottaa Pispalan radion lähetystaajuutta, vasemmalla kuvassa Hobitti-lautapeli.

  

Myös Vohobitti aikoo käyttää kuivuria. Hän käy päivittäin tarkastamassa miten Krikkolon humalaköynnösten kävyt kehittyvät. Kun humalan käpy on keltainen, on se valmis korjattavaksi ja kuivattavaksi. Vohobitti käyttää humalankäpyjä sahdin maustamiseen Krikkolon oman katajan oksien ja sen entvaimon marjojen lisäksi.


Krikkolossa humalaa kasvaa vaikka toisille jakaa: humalaportin luona sekä puutarhakeinun luona muodostaen katon sen ylle. Kuulemma kävystä löytyvää keltaista pölyä voi käyttää iltateessä ja humalan köynnöstä kuituna samaan tapaan kuin hamppua, sukulaiskasveja kun ovat keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti