sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Merri kuivaa kasveja ja keittää hilloa!


Krikkolo on täyttynyt Merrin kasveista. Hän on ripustanut niitä seinille katonrajaan. Vohobitille on hieman epäselvää mitä Merri aikoo niillä tehdä: ovatko ne koristeita, taikakasveja vai kerääkö Merri niistä siemeniä kylvääkseen ne ensi keväänä kasvimaassa rehottavien vuohenputkien tilalle?
Niin ikään vadelmahilloa on keitetty jo useampi kilo hillosokerin kerta viidenlitran alumiinikattilassa ja vielä toinen samanlainen satsi on tulossa. Sitä riittää koko talveksi odottamattomiin juhliin Bifurille ja hänen hengenheimolaisilleen omenapiirakan kera.


Vaikka keväällä Merri ja Vohobitti eivät ennättäneet leikata maatilan etelä- ja kaakkoisnurkkaa rajaavia vadelmapensaita, on sato ollut ylitsevuotava.


Lisäksi Merri kävi vielä Kukkarin kesäkauden poistomyynnissä ja toi sieltä muun muassa mansikoita...


...sekä chilejä.


Ne istutettiin viikko sitten valmistettuihin kasvilaatikoihin kuten myös tämä kovanonnen kurpitsa, jonka kasvupaikkaa on siirretty kolmesti kesän aikana.


 

Viimeisin on Eregionin eli Paatsamalan haltiavaltakunnan tunnuskasvi – tai ainakin melkein. Piikkipaatsama ei kasva Tampereen Nekalan korkeudella (ilman erityisjärjestelyitä), mahonia saa korvata sen. Se tosin ei ole Kukkarista.

Sekä Merri että Vohobitti ovat viehtyneet Piikkipaatsamiin. Merri pitää sitä taikakasvina, joka oveen kiinnitettynä tuo onnea; Paatsamala on Vohobitin suosikkipaikkoja Keski-Maassa ja Celebrimbor huipputyyppi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti