keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Krikkolon Kärmekieli


Länsikairan punaisessa kirjassa Grima Kärmekielen kerrotaan olleen rohanilainen mies, joka kuitenkin loikkasi Sarumanin palvelukseen Kolmannen ajan lopulla, vähän ennen Sormuksen sotaa.

Grima oli taitava sanansäilänkäyttäjä ja myös syötti myrkkyä Rohanin kuninkaalle Théodenille. Tästä hän sai liikanimen Kärmekieli.

Kärmekieli sai surmansa hobittien nuolista tämän ensin tapettua isäntänsä Sarumamin Konnun puhdistuksen (ja Sormuksen sodan) viimeisessä näytöksessä.

Myös Krikkolossa on oma Kärmekieli – ja se on ihan kiva kaveri.


Sen tehtävänä on pelotella harakoita, rastaita ja variksia pois Krikkolon katolta olemuksellaan. Nimittäin jostain syystä nämä veijarit tykkäävät tanssia ripaskaa mökin katolla tai nokkivat savupiippua ja huopakattoa aamuyöllä.

Viime kesänä ongelma oli nimenomaan Klonkku-variksen raskas steppailu. Nyt vanhaa ja sympaattista Klonkkua ei enää ole näkynyt (kuten ei muitakaan variksia).

Sen sijaan Kärmekielellä on täysi työ pitää harakat pois pahanteosta. Viime kesänä harakoita kuoriutui kokonainen pesue siirtolapuutarha-alueen pohjoislaidalle, ja ne kaikki kuulostavat jääneen häiriköimään oikein porukalla Krikkolon ympäristöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti