torstai 23. huhtikuuta 2020

Krikkolon kevättyöt, osa 1

Nekalaiset hobitit aloittavat kevättyöt yleensä 25. maaliskuuta. Näin he muistavat Barad-durin tuhoa ja Sauronin loppua, ja jatkavat puutarha-askareitaan aina Konkarin kruunajaispäivään eli tuttavallisemmin vappuun, siinä välissä toki juhlien kuin Frodo ja Sam Cormallenin kentällä. Näin myös tällä kertaa: toukotyöt ovat Krikkolossa yli puolenvälin, vaikka elämme vasta huhtikuuta. 


Krikkolossa on alkanut Merrin ja Vohobitin viides vuosi. Kun Vohobitti allekirjoitti kauppakirjan palstasta huhtikuun 1. päivä 2015, niin hän piti viittä vuotta enteellisenä epookkina, mihin asti on mahdollista suunnitella ja aikaa tehdä tila oman näköiseksi.


Näin on myös tapahtunut. Mutta viides vuosi Krikkolossa tarkoittaa myös sitä, että on korjattava vanhaa uuden rakentamisen lisäksi.

Ehkä suuritöisin on ollut kasvihuoneen eli tuttavallisemmin Ansarin korjaaminen. Ansarin ohuet muovit – sen sitä saa kun ostaa markkinoiden halvimman kasvihuoneen – ovat neljässä vuodessa hapertuneet ja Tampereen seurakunnan entisten kasvihuoneiden purkutyömaalta oli saatavilla hienosti spreijattuja ja paksumpia muovilevyä, joista Merri rakensi uuden katon ja vahvisti seiniä. Krikkolon ansarista ei tullut ainoastaan kokonaisteideteosta vaan nyt se kantaa historian kerrostumia itsessään.
Toiseksi vaikka lunta ei menneenä talvena juuri leijaillut Nekalassa, niin maa routi sen verran, että Vohobitti kävi noutamassa saksalaistenkin hobittien suosimasta Bauhausista – jonka perustamisesta, muuten tuli kuluneeksi viime vuonna sata vuotta, siis sen arkkitehti- ja taidekoulun – pihakiviä sisääntuloväylän pengerrysten vahvistamiseksi.

Kolmanneksi Vohobitti ja Merri rakensivat niin ikään Tampereen seurakunnan entisten kasvihuoneiden purkutyömaalta löytämistä laudoista uuden lavan ja siirsivät vanhojen paikkoja. Yrttispiraari sai lisää korkeutta, ja vadelma uudet tuet.

1 kommentti:

  1. Kiitos kivasta kasvihuonepostauksesta. Itselläni on unelmissa rakentaa itse kasvihuone muovilevyistä, katsotaan milloin saan sen toteutettua. Hyvä, että saitte omanne korjattua!

    https://muovicenter.com/muovilevyt/

    VastaaPoista