Vaikka hobitit
pitävät ennen kaikkea pannulla paistetusta pekonista, munista ja
sienistä sekä paahtoleivästä, siemenkakusta, valkohomejuustosta,
omenapiirakasta, oluesta ja portviinistä, täytyi Krikkoloon
rakentaa heti ensitöiksi grilli makkaranpaistoa, lohen loimutusta ja
vartaiden hiillostamista ajatellen.
Koska samanlaista
valurautaista inkapataa tai kiinalaista katukeittiötä kuin
Rajaportin saunalla, ei löytynyt, päätyi Vohobitti kokoamaan
grillin tiilistä löytämänsä yksinkertaisen ja ilmeisen suositun
ohjeen mukaisesti soveltaen. Ainakin hän oli nähnyt vastaavanlaisen
toiminnassa Vuohenojan legendaarisen reformiklubin tai hippikommuunin
pihassa.
Vaikka Krikkolon
tiiligrilliä ei muurattu, halusi Vohobitti tehdä pohjatyön hiolella. Sitä varten hän kävi ostamassa kottikärryllisen hiekkaa
Nekalan siirtolapuutarhayhdistykseltä sekä asensi paikalleen neljä
betonista laattaa, joiden päälle hän latoi tiiliä.
Viisi
alinta kerrosta kukin koostuu viidestä reikätiilestä, näiden
päälle Vohobitti asetteli kaksi Nekalan K-raudasta hakemaansa
hiiliarinaa; kahteen ylimpään kerrokseen ladottiin seitsemän kokotiiltä, kolme jäljelle jäänyttä tiiltä saa toimia
tuulensuojana. Reikätiilet ovat edullisempia ja kestävämpiä, kokotillet ovat tyylikkäämmän näköisiä.
Ei tällainen
tiiligrilli aivan ilmainen ole, varsinkin jos hankkii tiilet uutena
eikä kerää niitä purkutyömailta, mutta halvempi ja tyylikkäämpi
kuin moni muu. Jos ja kun ratkaisu osoittautuu hyväksi, voi
kokonaisuuden muurata paikalleen. Tosin sitten siihen, miten vie
tuhkatkin pesästä, täytyy keksi oma ratkaisunsa. Nyt se tapahtuu purkamalla grilli.
Tulipa siisti krilli.
VastaaPoistaTuli kyllä tosi hyvän näköinen, mitenhän tuo toimii.
VastaaPoistaOlen sun blogissa eka kertaa ja ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.