torstai 13. kesäkuuta 2019

Nekalalaiset hobitit käyttävät Uula-maaleja

Sen lisäksi, että Länsikairan punaisessa kirjassa kerrotaan hobittien jalkojen olevan karvaisia, niin mainitaan myös heidän suosikkiväriensä olevan keltainen ja vihreä. Hobitit pukeutuvat mielellään keltaisiin liiveihin ja vihreään takkiin ja housuihin. He myös maalaavat kolojensa ovet ja ikkunaluukut – ja ne harvat itäneljännyksen hobitit, jotka asuvat taloissa, myös talonsa – kyseisillä väreillä.

Ei myöskään ole vahinko, että Nekalan Krikkolo on vaalean vihreä, noin pääsääntöisesti, ja ovi on tummemman vihreä (toisin kuin neljä vuotta sitten jolloin se oli vielä valkoinen).

On tullut hiljalleen maalta Krikkolo uudelleen. Mutta se tehdään hiljalleen, tänä kesänä hiotaan, kitataan ja maalataan ikkunankehykset sekä ovi, ensi vuonna loput puuosat (sen jälkeen kun mökkiä on tunkattu parikymmentäsenttiä ylöspäin).

Hobittimaisinta olisi käyttää itse keitettyjä kalkkimaaleja, ja ne ovatkin erinomaisia hobitinkolojen kiviseiniä ajatellen. Mutta koska Krikkolossa on ohuet lautaseinät, niin pellavaöljymaali tai öljykuulto ovat oivia valintoja ja sellaistahan löytyy Nekalasta, Tampereen Rakennustorilta. Se on nekalalaisten hobittien suosikkirakennustarvikekauppa. Kierrätettyjen rakennusmaalien lisäksi sieltä löytyy mm. muovittomia Uula-maaleja, joita Merri on käyttänyt maalatessaan ulkotiskipöydän siniharmaaksi ja Vohobitti itsetekemäänsä puutarhapöytään.


Seuraavaksi siis keinu saa pintaansa vaahteraa, ikkunankarmit ja ovi kahvia (kyllä, myönnetään, on vähän epähobittimaista). Ensi vuonna mökki maalattanee lehmuksella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti