maanantai 10. kesäkuuta 2019

Tom Bombadilin maa

Merri halusi erottaa Metsähovista omaksi alueekseen Tom Bombadilin maan sen jälkeen kun olimme pengertäneet sen ja Orvokkitien välisen rajan vähän samaan tyyliin kuin Bukinmaan hobitit ovat tehneet Vanhan metsälle Länsikairan punaisen kirjan mukaan.Bukinmaan hobittien kansanperinteessä on tarinoita Tom Bombadilin seikkailuista ja edesottamuksista ja siksi on ymmärrettävää, että Merri Rankkibukkeihin samaistuen halusi muistaa tuota sininuttuista iloista kaveria omalla tarhallaan.
Vanha ukko Katajan happamoittama maa siis kotkansiipineen on nimetty nyt Metsähoviksi. Mutta sen vasemmalle puolelle (Orvokkitieltä katsottuna) viihtyvät Tom Bombadilin maassa mm. Merrin istuttamina ja kylväminä rohtoimikkä, kurjenpolvi, illakko, kurjenmiekka, väriminttu, piparminttu, Virmajuuri.Lisäksi Vohobitti siirsi toisaalta takariviin kalliokieloa, koska niille piti löytää sopiva lymypaikka ja se luo mielenkiintoisen esteettisen vaikutuksen tai siis Vanha ukko Katajan vieressä Vohobitti kaatoi kirsikkapuun jo neljä vuotta sitten ja on sittemmin kasannut kannon ympärille turvepaakkuja peittääkseen sen, ja nyt myös kalliokieloja.


Kaiken lisäksi edellä mainitun kaadetun kirsikan vesa – ainoa selvinnyt – on tänä kesänä intoutunut kasvamaan vauhdilla kuin hobitit juotua enttien vesiä. 

Kutsumme sitä Tom Bombadilin maan villikirsikaksi erotukseksi Krikkolon muista hapankirsikkapuista ja -pensaista, koska emme tiedä sen lajiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti